top of page

Neden Retinol mevcut olan en kanıtlanmış yaşlanma karşıtı bileşendir?


Retinol, kanıtlanmış, FDA onaylı yaşlanma karşıtı sihirli bileşendir. Retinol, cilt biyopsisi ve invaziv olmayan görüntüleme analizleri ile gösterildiği gibi, epidermisin ve dermisin hem hücresel hem de moleküler özelliklerini önemli ölçüde etkiler.


Klinik çalışmalar, dört haftalık Retinoik asit ve Retinol tedavilerinin hem epidermal kalınlığı arttırdığını hem de kolajen tip 1 (COL1A1) ve kolajen tip 3 (COL3A1) için yukarı regüle edilmiş genleri ve buna karşılık gelen prokollajen I ve prokollajen III protein ekspresyonu artışlarını göstermektedir. Yüz görüntü analizi, 12 haftalık Retinol uygulamasının ardından yüzdeki kırışıklıklarda önemli bir azalma olduğunu gösterdi.


Cildimiz, iki aşamalı bir süreç olan dönüşümü yapmak için metabolik makineye sahiptir: retinol -- > retinaldehit --> retinoik asit (tretinoin). Retinoidler (aynı Retinol ve Retinoik asit ailesi) A vitamininden gelir ve cildin daha genç görünmesine yardımcı olmanın en popüler yollarından biridir. Cildin yenilenmesini önemli ölçüde artırırlar ve bu nedenle Retinoid içeren ürünleri kullanarak cilt hücrelerinin üst tabakasını soyduklarını gözlemlersiniz.


Retinoidler vücudunuzu daha fazla kolajen, cildinizde, kaslarınızda ve kemiklerinizde bir protein üretmesi için tetikler. Cildinizi esnek ve sıkı tutan şey budur. Bu, daha az kırışıklık, daha pürüzsüz, daha sıkı ve daha sıkı bir cilt anlamına gelir. Keratinizasyonu normalleştirdiği ve gözeneklerin daha az sebum üretmesini sağladığı için akne eğilimli ciltler için de faydalıdırlar. Ayrıca Retinoidler, cildinize pembe bir renk verebilen yeni kan damarlarını uyarır. Ayrıca yaşlılık lekelerinin gidermesine ve pürüzlerin yumuşamasına yardımcı olurlar.

Hyaluronik asit, Niacinamide ve Retinol, Retinol'ün daha etkili çalışmasını sağlayan en popüler cilt bakım kombinasyonlarından biridir. Hem Hyaluronik asit hem de Niasinamid, birbirinin nemlendirici etkilerini tamamlayan su bazlı tedavilerdir. Hyaluronik asit cilt hücrelerini nemlendirirken Niacinamide cildin yüzeyini korur ve nem kaybını önler.

Retinol ile kombinasyon halinde, retinolün neden olabileceği tahriş riskini azaltmanın yanı sıra, cilt hücrelerini derinlemesine nemlendirerek kolajen üretimini (Retinollerin ana görevi) artırmaya yardımcı olurlar.


Fernian Retinol Rejuvenate, Retinol ve Hyaluronik asitin altın kombinasyonundan yararlanarak, devrim niteliğinde bir yaşlanma karşıtı krem görevi gören güçlü bir üründür.




3 views0 comments
bottom of page